Hírek


LELKÉSZÜNKTŐL - NT. SOÓS MIHÁLYTÓL - BÚCSÚZTUNK
2017. június 06. kedd, 07:13

 


LELKÉSZÜNKTŐL - NT. SOÓS MIHÁLYTÓL - BÚCSÚZTUNK


 


Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája.


(2Tim 4,7-8a)


A hosszú és áldott szolgálati évtizedek után jóságos Istenünk hazahívta magához hűséges szolgáját. Élete összefonódott a szórványmagyarság gondozásával pásztorolásával. Kitartó és küzdelmes munkájának köszönhető, hogy Isten igéje továbbra is hirdettetik magyar nyelven az Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat keretében.


Életéért és fél évszázados szolgálatáért, mellyel családját, az ausztriai és a nyugat-európai szórványt is gazdagította, búcsú-istentisztelet keretében adtunk hálát 2017. május 13-án, szombaton, délután 16.00 órakor a Bécs-Belvárosi református templomban.


 


Nt. Soós Mihály életét Isten gazdagon megáldotta úgy családja, mint gyülekezete körében. Mély hite vezette egész életében. Isten igéjével és saját életének példájával erősítette a családját, szeretteit, barátait, munkatársait, és gyülekezetének tagjait is. Élete kiteljesedett élet volt. Azt a szeretetet adta tovább, melyet Istentől kapott, és amely örök. Akiben hitt, és akiről vallást tett az emberek előtt, annál a mindenható Istennél pihent meg kiteljesedett, hosszú földi élete után.


Emlékét a családon, szerettein kívül a magyar reformátusok is őrzik!


 


Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége:


Kevés Nyugat-Európában élő magyar református lelkész tekinthet vissza ilyen hosszú pályafutásra a nyugati magyar diaszpórában, mint nt. Soós Mihály, volt bécsi magyar református lelkipásztor. Az ő lelkipásztori pályafutása ugyan elsősorban Bécshez kötötte őt, de e szolgálata mellett Soós Mihály aktívan szerepet vállalt a nyugat-európai magyar egyházi munkában is. S ezért neki a nyugati magyar diaszpóra nagy hálával tartozik.


 


Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat:


Az isteni kijelentésből tudjuk, hogy a jelen elmúltával hová tartunk: az új ég és új föld világába, az újjászületés csodája által, ahol sem könny, sem gyász, sem fájdalom, sem halál nem lesz többé. Tudjuk, hogy oda Krisztus az út, Akiben igazakká leszünk Isten előtt, és Akiben megnyerjük a bűnbocsánatot és az örök életet. Nt. Soós Mihály ezt hirdette és élete ebből az önfeláldozó isteni örök Szeretetből ragyogott ránk egy-egy sugárnyit létünk töredékes és tökéletlen földi útja során. Csatlakozva az Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat végtisztességtevő gyülekezeteihez, mi, a nyugat-európai reformátusok is imádkozunk: Az igaznak emléke legyen áldott!


 


A boldog feltámadás csodáját várva búcsúzunk az örök élet reménységében:


Isten velünk, viszontlátásra!

 

Módosítás dátuma: 2017. június 06. kedd, 07:17
 
NYÁRI GYÜLEKEZETI ÜNNEPSÉG ÉS KONCERT
2017. június 06. kedd, 07:13
 

NYÁRI GYÜLEKEZETI ÜNNEPSÉG ÉS KONCERT

 

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves Testvérünket a nyár előtti gyülekezeti ünnepségünkre, mely alkalommal az IPOLYBALOGI KÓRUS koncertjét hallhatjuk 2017. június 18-án 17.00 órától az istentisztelet keretében.

A zene nyelvén szól hozzánk a felvidéki Ipoly-mentéről érkező kórus. Repertoárja a gregoriántól a reneszánsz és barokk templomi zenén át, a kortárs magyar egyházzenéig terjed.  Aktív résztvevője a hazai és magyarországi koncertéletnek, Pozsonytól Rómáig több nagyvárosban nagysikerű hangversenyt adott magyar szerzők műveiből. Több hazai és nemzetközi kórusverseny díjazottja. 

A templomi istentiszteleti alkalmat és koncertet követően a templom udvarában és a gyülekezeti teremben a szeretetvendégség közösségébe hívjuk a jelenlevőket.


Módosítás dátuma: 2017. június 06. kedd, 07:14
 
TEMPLOMOK HOSSZÚ ÉJSZAKÁJA
2017. június 06. kedd, 07:13

 

TEMPLOMOK HOSSZÚ ÉJSZAKÁJA

 

Szeretettel hívjuk kedves Testvéreinket 2017. június 9-én az esti órákban a Bécs-Belvárosi református templomba a Templomok hosszú éjszakája alkalmából.

Az Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálatunk bemutatkozása és műsora 18.00 órakor kezdődik.

Handl György, orgonaművész, gyülekezetünk kántora orgonajátékát

és Falus Anna operaénekesnő előadását hallhatjuk.

Az orgona és az ének hangján megszólalnak többek között Liszt és Kodály művek is.

Szeretettel várjuk Testvéreinket e szép alkalomra!


 

Módosítás dátuma: 2017. június 06. kedd, 07:13
 
F E L H Í V Á S
2017. június 06. kedd, 07:13

F E L H Í V Á S

Kedves Testvéreink, gyülekezeti tagjaink!

A keresztyén felelősségvállalás jegyében felhívjuk figyelmeteket gyülekezetünk támogatására. Továbbra is saját felelősségünk, hogy gyülekezetünk és szolgálatunk működését biztosítsuk, hogy Isten igéjét magyarul hallgathassuk és a gyülekezet közösségében magyarul imádkozzunk. A mellékelt befizető számlán várjuk és előre is köszönjük a gyülekezet működésére megajánlott önkéntes támogatást, Isten dicsőségére szánt adományokat. Kuratóriumi határozat értelmében kérjük a Testvéreket, hogy egy évre min. 50 Euróval járuljanak hozzá a gyülekezet fenntartásához.

Lehetőség van banki utalással is Szolgálatunk számlájára küldeni a fenntartásra szánt hozzájárulásokat:

Bank Austria, IBAN: AT18 1100 0095 2356 0200; BIC: BKAUATWW

Ungarischer reformierter Seelsorgedienst in Österreich; „Spende/2017”

Köszönjük az eddig nyújtott anyagi segítséget, továbbá minden olyan szolgálatot, melyet közösségünk építésére kaptunk.


Módosítás dátuma: 2017. június 06. kedd, 07:15
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 25

Eseménynaptár

<<  Április 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Támogatók

Képek

Látogatás számláló

joomla 1.5 stats