OKTÓBER A REFORMÁCIÓ HÓNAPJA PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Karvansky Mónika   
2012. október 18. csütörtök, 11:44

OKTÓBER A REFORMÁCIÓ HÓNAPJA

„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez, nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.”

(Efézusi levél 2,8-9)

ILLÉS PRÓFÉTA, A RÉGMÚLT REFORMÁTORA

A reformáció célja a középkor utáni hajnalon az isteni szabadító kegyelem felmutatása az emberek számára Jézus Krisztusban a Szentírás igéin keresztül. A reformátorok, hitvalló őseink Isten Igéjének tükrében felmutatták a kegyelem valóságát, mindebben a reményt a földi békességre és a mennyei dicsőségre.

Isten a történelem idejében mindig küldte az ő prófétáit, nemcsak a reformáció korában, hogy visszatérítsék népének szívét Hozzá.

Isten kegyelméből megélt 2012. esztendő október havában a reformáció jegyében szeretném alkalomról alkalomra Illés próféta alakját, életét és az igaz Istent szolgáló cselekedeteit felmutatni és magyarázni előttetek. Azért választottam Istennek ezt az elhívott prófétáját, mert ő a régmúlt történelem korában, az Omri dinasztia, Aháb király uralkodásának idején, olyan eszköz volt Isten kezében, mint a reformátorok a 15. és 16. században. A régmúlt történelemben, súlyos politikai és gazdasági válság idején megbízza az Úr „emberfeletti” feladattal az ő különös, belső tűzzel megáldott követét, Illést. Illés próféta személyét és feladatát neve is tükrözi. A héber „Élijáhú” jelentése egyben prófétai hitvallás is: „az én Istenem az Úr”.

„Krisztus nem azért jött a világba, hogy megfejtsük őt, hanem, hogy belé kapaszkodjunk és hozzá ragaszkodva magával ragadjon minket a feltámadás felfoghatatlan valóságába.”                                                          (Dietrich Bohnhoeffer)

Gyertek Testvéreim és ismerjétek meg Isten Igéjéből és annak hirdetéséből, hogy miként reformálta meg Isten a királyok idejében, 3000 évvel ezelőtt az Istenétől oly messzire kallódott népének szívét. Lássuk meg és tanuljunk abból mi is, hogy mai világunk mennyire rejti és fedi annak a régmúlt kornak vétkeit, istentelenségeit. Mindezek után tapasztaljuk meg, hogy Isten Igéje által miként fénylik a mi életünkbe is a kegyelem ajándéka.

Illés prófétáról szóló igehirdetések témái lesznek:

Illés szenvedélyesen harcol népéért – Istenítélet a Karmel-hegyen; Illés harca nem vallhat kudarcot; Illés égbekiáltó jogtalanságot leplez le – Nábót szőlője; Illés a hatalmasok útjában áll; Illés tüzes útja az égbe.

A Szentírásban a Királyok első könyvének 17-22. fejezeteiben és a Királyok második könyvének 1-2. fejezeteiben olvashatjuk az Illés prófétáról szóló történeteket.

Módosítás dátuma: 2012. október 18. csütörtök, 11:51
 

Eseménynaptár

<<  Június 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3
  5  6  7  810
121314151617
192021222324
2627282930  

Támogatók

Képek

Látogatás számláló

joomla 1.5 stats