Tanúbizonyság, mint Jézustól kapott feladat

„…és tanúim lesztek…egészen a föld végső határáig” (ApCsel 1,8c)


2012. március 30-tól 2012. április 1-ig a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetségének 10. presbiteri konferenciájára került sor Holzhausenben. A jubileumi találkozás témája ez alkalommal a "Tanúbizonyság" volt, amiről dr. Hermán János beszélt a presbiterek, lelkészek, gyülekezeti munkatársak előtt. Összesen 8 országból gyűltek össze Testvéreink és épültek a hitben, erősödtek a szolgálattudatban, a keresztyéni felelősségvállalásban gyülekezeteik és egymás iránt.


Szeretném, ha a kedves Testvérekhez is eljutna ennek a jézusi megbízatásnak, parancsnak a szava és megszólítana, tanúságtételre hívna minket. Tanúságtételünk a Szentháromság Isten mellett a misszió feladatának teljesítése. Jézus Krisztus mellett tanúságot teszünk szavainkkal, cselekedeteinkkel, életünkkel. Jézus megbízása egy ígérettel párosul. Ehhez a feladathoz erőt kapunk a Szentlélek által. Tehát nem vagyunk egyedül ebben a szolgálatban, Isten Lelke erősít minket és a misszió a föld végső határáig e Lélek által ér célhoz. A mi szerepünk, hogy jól működő, engedelmes, szelíd eszközök legyünk, így "..a világ meglátja végre, hogy tanítványid vagyunk". (395. dicséret) Életünk tanúbizonysága mutasson mindig arra, aki által az egész világmindenség fennáll, akiben egykor célhoz is ér, s majd Jézus lesz minden mindenekben. 397. dicséretünk 4. verse is erre buzdít:


"Küldj fiaidból, akik nem hiába élvezik kincsed: hirdessék szavad. Öntsd lelked értük győzelmes imába, mindent mit adtál, Krisztus visszaad. Légy örömmondó, békekövet, Hirdesd: a Szabadító elközelgetett!"

 

Eseménynaptár

<<  Június 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3
  5  6  7  810
121314151617
192021222324
2627282930  

Támogatók

Képek

Látogatás számláló

joomla 1.5 stats