IMMÁNUEL – VELÜNK AZ ISTEN!

„Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által:

„Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek” – ami azt jelenti: Velünk az Isten.”

Máté evangéliuma 1,23. vers

A 2016-os esztendőben is Isten kegyelméből advent idejét élhetjük, ünnepre készülünk. Az adventi gyertyák hétről hétre kigyúlnak és beharangozzák az ünnepi idő közeledtét.

Miért jelent ez az ünnep nekünk olyan sokat? Mit jelent a mi életünkre nézve, hogy 2000 évvel ezelőtt a betlehemi jászolbölcsőben megszületett az Isten Fia? Mit üzen ez az ünnep 2000 év távlatából ennek a világnak?

Hatalmas üzenete van ennek Testvéreim úgy a világra, mint a mi életünkre nézve is!

A betlehemi barlangistállóban 2000 évvel ezelőtt megszületett Jézus azt üzeni nekünk, hogy Isten az emberrel akar lenni. Azt hirdeti ennek a világnak 2000 év távlatából a betlehemi jászolbölcsőben fekvő Isten-gyermek, hogy Isten nem hagyta magára ezt a világot és a szabadítást küldte el a Fiában, hogy reménységünk legyen ígérete szerint a jövőre, az eljövendőre nézve.

Az adventi várakozás azt üzeni a 2016-os esztendőben is az ünnepre készülő keresztyéneknek, hogy velünk az Isten! Karácsony ünnepe azt jelenti, hogy Isten keres minket Jézusban. Keresi az embert, akit a saját képmására teremtett, hogy az Ő dicsőségét tükrözze vissza a teremtettségben. Hatalmas kegyelem az Testvéreim, hogy Isten menny-magasból aláhajol és a legnagyobb szeretetet mutatja meg Fiában ezen a földön. Isten jön az ember után, aki ellökte magától az atyai kezet és elindult tékozló útjára, messze az atyai háztól. És mindenek ellenére jön az ember felé, nem ítélettel, nem a kárhozat leheletével. Hanem jön az ő kegyelmével, kitárt karjával, minden szeretetével Jézusban, akinek neve, lénye, emberi és isteni valósága azt üzeni nekünk, hogy velünk az Isten!

Az isteni szeretet olyan csodálatos keretet ad a mi életünknek, mint Máté evangéliumában az isteni ígéret, mely minden emberi életet elkísér a bölcsőtől az élet alkonyáig és azon túlvezet az állandó lét világába, ahol az Isten minden mindenekben. Máté evangéliumának kerete – kezdete és a vége:

1. rész 23. verse„Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek” – ami azt jelenti: Velünk az Isten.

28. rész 20. verse (legutolsó mondata)„… és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

A velünk levő Isten Krisztusban életünk kezdetétől, annak végéig és azon is túl is velünk marad!

Ez Karácsony üzenete Testvéreim!

Az emberrel levő Isten!

Az emberhez hajló Isten!

Az embert átölelő Isten!

Az embert felemelő Isten!

Legyen hitben, reménységben, szeretetben teljes, áldott ünneplésünk azzal, aki velünk volt, velünk van és velünk marad életünk harcaiban, fájdalmaiban, veszteségeiben is ennek a világnak a végezetéig. Ámen.

Adventi várakozásunk és karácsonyi ünneplésünk teljen el gyülekezetünk, szeretteink körében ennek a hatalmas ígéretnek a jegyében, hogy Ő velünk akar lenni, velünk akar ünnepet szentelni!

Karvansky Mónika, református lelkipásztor

 

Eseménynaptár

<<  Február 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Támogatók

Képek

Látogatás számláló

joomla 1.5 stats